Днес стартира 13-ото издание на турнира по вдигане на тежести "Купа Русе"

Той се организира за 13-а година от Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" със съдействието на Община Русе. Той се организира за 13-а година от Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" със съдействието на Община Русе. Снимка: Община Русе

Държавният турнир по вдигане на тежести "Купа Русе" бе открит днес в спортна зала "Академик" на Русенския университет.

Той се организира за 13-а година от Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" със съдействието на Община Русе.

В състезанието участват над 80 млади щангисти от 10 тежкоатлетически клуба от цялата страна в четири възрастови групи – момчета, кадети до 15 и 17 години и кадетки до 17 години. Заявки за участие са подадени от ТСК – Русе (традиционен организатор и домакин на събитието), "Тараненко" – Русе, "Левски" – София, "Марица" – Пловдив, "Титан" – Варна, "Мизия" – Кнежа, "Добруджа" – Добрич и "Генерал Тошев" – Генерал Тошево. Класирането ще бъде както и досега по системата "Синклер".

Официални гости на събитието бяха заместник-кметът на община Русе по спорт и младежки дейности Борислав Рачев, областният управител Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев, президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев, директорът на ОП "Спортни имоти" Лачезар Иванов, регионалният представител на Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, директорът на Спортното училище "Майор Атанас Узунов" Евгени Недев, административният директор на лечебни заведения "Медика" Алисе Муртезова и др.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Официалният старт на надпреварата бе даден от председателя на Управителния съвет на ТСК – Русе проф. д-р Кирил Панайотов, който приветства официалните лица, участниците и гостите. Той отбеляза, че русенският тим от години е водещ в страната, като заяви, че ще продължава в лично качество да подпомага развитието на тежкоатлетическия спорт в града.

Заместник-кметът Борислав Рачев поздрави организаторите и участниците в турнира, отбелязвайки, че традициите в този спорт в Русе са и ще продължават да бъдат съхранявани, както благодарение на професионализма и отдадеността на русенския тежкоатлетически клуб, така и на подкрепата на различни институции.

Официални гости на турнира са старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и именитите наши тежкоатлети от недалечното минало Румен Александров, Стефан Топуров, Асен Златев, Севдалин Маринов, Йордан Биков, Трендафил Стойчев, Нено Терзийски, Янко Русев и четирикратният олимпийски медалист Николай Пешалов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 11 Май 2024 17:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net