ГЕРБ печели още 2 общини в Русенско - вижте резултатите от балотажа

By 02 Ноември 2015 Прочетена 2326 пъти 0

След вчерашния балотаж за местния вот в област Русе, ГЕРБ спечелиха още 2 общини.

Резултатите от обработените на 100% протоколи на секционни избирателни комисии показват, че в Бяла през следващите 4 години ще управлява Димитър Славов, който  се пребори с досегашния кмет от БСП Кольо Келерджиев. Кандидатът на ГЕРБ спечели над 62 на сто от гласовете.

Подобна е картината и в Сливо поле, където Валентин Атанасов би с 20 процента преднина кандидатът на ДПС Левент Исмаилов. За тях гласуваха съответно 60.2% и 39.8 на сто от избирателите.

В Две могили новият кмет се казва Божидар Борисов от "Нова алтернатива", който на балотажа събра 58.5% срещу 41.5% за представителя на местната коалиция "Единни за Община Две могили" – Байчо Георгиев.

Във Ветово пък спечели бившият кмет Георги Георгиев, издигнат от местна коалиция "Бъдеще за всички". Разликата между него и втория - Мехмед Мехмед от ДПС обаче е само 14 гласа. За сметка на това двамата имат съответно по 25 и 27 недействителни бюлетини. Откритите в урните празни бюлетини, такива, в които е гласувано за повече от една листа, както и бюлетини, в които не може да се установи еднозначно вотът на избирателя са 104. Поради това от ДПС настояват за повторно броене.

Още по-малка бе разликата в единственото село в община Русе, в което имаше балотаж - Просена. Кандидатът на ГЕРБ Петър Петракиев стана кмет с подкрепата на 173 души срещу 170 за конкурента му Милен Михов от АБВ.

В община Иваново ГЕРБ бетонира представителството си на 100% и в малките населени места, след като Илиян Бодуров бе преизбран за кмет на Пиргово.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net