Кметът на Русе се срещна с посланика на Нидерландия

By 19 Март 2024 Прочетена 138 пъти 0
На посланика беше представен икономическия профил на Русе и потенциала за инвестиции. На посланика беше представен икономическия профил на Русе и потенциала за инвестиции. Снимка: Община Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с посланика на Нидерландия Н. Пр. Симон ван дер Бург. 

По време на срещата беше обсъдено задълбочаването на отношенията между Русе и Кралство Нидерландия в сферите на културата, образованието и икономиката. 

На срещата, която се проведе в сградата на местната администрация, присъстваха и още заместник - кметовете Златомира Стефанова, Димитър Недев и Енчо Енчев, и председателят на Общински съвет Русе акад. Христо Белоев.

За нас е чест да ви посрещнем в Русе по време на любимия на много европейци международен фестивал “Мартенски музикални дни”. Русе е пример за европейски град, който непрекъснато се развива. Поставихме си за цел да подобрим и транспортната свързаност и вече имаме потвърждение и на европейско ниво за изграждане на втори мост над река Дунав. Вярвам, че това ще спомогне и за създаване на нови възможности за развитие на търговските взаимоотношения между двете страни.

заяви кметът на Русе Пенчо Милков

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

На посланика беше представен икономическия профил на Русе и потенциала за инвестиции. Специално внимание бе обърнато и на образованието в общината - по-доброто обучение, въвеждането на роботиката като част от образователния процес на 3 и 4 клас във всички училища, места за всички в предучилищното образование и разнообразието от специалности. Обсъдено бе и развитието на Русенския университет "Ангел Кънчев" като място, което подготвя качествени, с иновативно мислене, кадри за различни сектори.

Н. Пр. Симон ван дер Бург отправи похвала, че градът се развива добре и придобива модерен облик. Посланикът заяви, че за него е било изключително удоволствие да посети фестивала "Мартенски музикални дни", както и че Нидерландия би се включила със свои музиканти през следващите му издания. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Март 2024 17:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net