ВИДЕО: КЗК временно спря новата поръчка за сметосъбиране в Русе

Комисията за защита на конкуренцията временно спря процедурата за възлагане на обществената поръчка за сметосъбиране в община Русе.

Според жалбоподателя - дружество, което е изпълнител по предходна процедура със сходен предмет, продължаването на дейностите по възлагане на обществената поръчка, може да нанесе непоправими вреди, в това число и на публичния интерес.

Аргументите са, че в документацията за участие се съдържат условия, които могат да доведат до незаконосъобразно възлагане на обществената поръчка. Жалбоподателят счита, че в случая не е налице спешност и неотложност, както и липсва риск от увреждане на интереса на възложителя, доколкото са налице действащи договори за изпълнение на услугите.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От своя страна от Община Русе са представили становище, в което оспорват изцяло жалбата по същество. Посочват, че ненавременното осъществяване на предмета на поръчката, свързан с дейности, които са от изключително важно обществено значение и са пряко свързани с опазването на околната среда, ще рефлектира негативно върху интересите на обществото, тъй като забавянето на процедурата ще доведе до отлагане във времето на сключването на договор за възлагане на включените в поръчката дейности.

Отчитайки всички обстоятелства, от КЗК смятат, че е важно изборът на изпълнител да бъде осъществен в конкурентна среда и при зачитане на основните принципи на Закона за обществените поръчки. Затова комисията налага временна мярка "спиране на процедурата".

Определението на КЗК може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Май 2024 18:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net