На 29 януари Община Русе ще награди деца с изявени дарби на церемония в Доходното здание

By 26 Януари 2024 Прочетена 378 пъти 0
На 29 януари Община Русе ще награди деца с изявени дарби на церемония в Доходното здание На 29 януари Община Русе ще награди деца с изявени дарби на церемония в Доходното здание

Еднократно финансово подпомагане ще предостави Община Русе на деца с изявени дарби.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 29 януари (понеделник) в Камерна зала "Слави Шкаров" на Доходното здание.

На събитието ще бъдат отличени одобрените 18 ученици от общински училища за едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Заедно с тях ще бъдат наградени и 143-ма възпитаници от 11 общински и 10 държавни училища с еднократно финансово подпомагане от общинския бюджет на стойност от 11 810 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Награждаването ще се извърши в две части:

• от 14.00 ч. за учениците с годишни стипендии и подкрепените с еднократно финансово подпомагане ученици от I до VІІ клас;

• от 15.30 ч. за учениците, подкрепени с еднократно финансово подпомагане от VIІІ до ХІІ клас.

Помощта се отпуска за призови класирания на ученици от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта, общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

Финансовото подпомагане е в изпълнение на Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби и е част от общата политика на ръководството на Община Русе за подкрепа и признание на младите русенци и стимулирането им да се развиват свободно в различни области на науката, изкуството и спорта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net