Областният управител на Русе Данаил Ковачев: Независимостта е начин на мислене и поведение

By 21 Септември 2023 Прочетена 463 пъти 0
Областният управител на Русе Данаил Ковачев: Независимостта е начин на мислене и поведение Областният управител на Русе Данаил Ковачев: Независимостта е начин на мислене и поведение снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител на Русе Данаил Ковачев направи обръщение по случай предстоящия празник.

22 септември 1908 г. е кулминацията на борбите за национално обединение и държавност. На този ден страната ни категорично се откъсва от чужди влияния и интереси, избирайки сама своето управление, закони и международно поведение. Затова и днес националното самочувствие не бива да се формира като ехо от чужди претенции и въжделения. Да защитаваме своята независимост означава да отстояваме правото на собствено развитие и да устояваме на внушения за безропотно съглашателство

с тези думи областният управител на Русе Данаил Ковачев се обръща към жителите на региона по случай предстоящото отбелязване на 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Извоювалите Независимостта на страната ни учат, че свободата се постига не от хора с примиренческо съзнание, а от родолюбци, които с цената на всичко защитават целостта на държавата си. Независимостта е начин на мислене и поведение. Нека и днес бъдем независими в съзнанието и сърцето си!

допълва още областният управител

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Той ще участва и в утрешната церемония, която се организира от Община Русе и ще се проведе от 11.00 часа пред Паметника на свободата.

По време на нея кметът Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев ще произнесат слова.

В знак на признателност ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон, а Духовият оркестър ще изпълнява празнични маршове.

По традиция честването ще завърши с поднасяне на венци и цветя.

Предвидена е още заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Деня на Независимостта на България, които ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 21 Септември 2023 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net