Полицията в Русе хвана наркодилър с огромно количество дрога, незаконно оръжие и над 20 000 лв.

By 01 Септември 2023 Прочетена 2944 пъти 0
Полицията в Русе хвана наркодилър с огромно количество дрога, незаконно оръжие и над 20 000 лв. Полицията в Русе хвана наркодилър с огромно количество дрога, незаконно оръжие и над 20 000 лв. снимка: ОДМВР - Русе

Областната дирекция на МВР в Русе е провела специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества.

Тя се е провела вчера, съобщават от пресцентъра на полицията в крайдунавския град, от където уточняват, че действията са реализирани под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

В хода на операцията е извършена проверка в квартира в русенския квартал "Възраждане", обитавана от 34-годишен мъж, известен на органите на реда.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В жилището са намерени и иззети около 400 грама метамфетамин на кристали, около 5 грама марихуана, таблетки екстази, електронна везна и други уреди за претегляне, мобилни телефони, бойно огнестрелно оръжие със заличени номера и боеприпаси към него, газов револвер с преправена цев и преправени боеприпаси, както и голяма парична сума - около 20 000 лева в българска и друга валута.

При проверката не са установени документи за притежание и разрешение за използване на огнестрелното и газовото оръжие.

По случая е образувано досъдебно производство с оглед извършено престъпление по чл. 354а от Наказателния кодекс.

34-годишният мъж е задържан от служителите на ОДМВР - Русе за срок до 24 часа, като предстои да му бъде постановена мярка от прокуратурата за задържане до 72 часа. Работата по случая продължава.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net