Полицията в Русе залови избягал затворник

By 24 Ноември 2023 Прочетена 1198 пъти 0
Полицията в Русе залови избягал затворник Полицията в Русе залови избягал затворник снимка: КИС 13

Полицията в Русе залови избягал затворник.

На 23 ноември 2023 година, в късния следобед в ОДМВР - Русе е получена информация от ОДМВР - Велико Търново, че 21-годишен мъж от гр. Русе е извършил бягство от затвора – ЗООТ "Велико Търново", където е изтърпявал ефективна присъда "лишаване от свобода" за срок от една година, във връзка с извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

След получаване на информацията от служителите на ОДМВР - Русе са предприети незабавни действия за изясняване на случая. Създадена е организация за установяване на местонахождението на затворника и неговото задържане.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Полицаите са действали максимално бързо, тъй като е имало и данни, че той може да направи опит да се саморазправи със своята бивша приятелка, която е трябвало да празнува рождения си ден на частен адрес в Русе. Така около 21 часа въпросният мъж е забелязан в района на ул. Стефан Стамболов, докато към него са приближавали момче и момиче, за което по-късно е станало ясно, че е бившата приятелка.

Служителите на реда се насочили към тях и издали разпореждане към затворника, но той побягнал в посока Сарайски мост, а те са го последвали и малко след това догонили. Когато мъжът е разбрал, че няма да може да се измъкне спрял и за да ги принуди да преустановят преследването - извадил нож, с който започнал да се самонаранява в областта на шията. За да предотвратят тези негови действия полицейските служители са използвали неутрализиращо електрошоково помощно средство.

След това незабавно са извършили първоначални реанимационни действия до идването на екип на ЦСМП – Русе. Откаран е с линейка и е настанен в УМБАЛ "Канев" в Русе, където му е оказана необходимата медицинска помощ. По данни на медицинските лица е в стабилно състояние и без опасност за живота. Предаден е за охрана на ГДИН.

По случая е образувано следствено дело, разследвано от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net