Празничната програма за 6 май в Русе започна с тържествена литургия

By 06 Май 2024 Прочетена 194 пъти 0
Програмата през целия ден предвижда редица събития, насочени към деца и възрастни. Програмата през целия ден предвижда редица събития, насочени към деца и възрастни. Снимка: Областна администрация - Русе

С тържествена Света литургия в храм "Свети Георги" в Русе започна отбелязването на празника на града – 6 май.

На богослужението присъстваха десетки миряни. Сред тях беше и областният управител Драгомир Драганов. Той пожела на русенци здраве и благоденствие, както и да бъдат винаги единни в усилията си за по-доброто бъдеще на града.

Все по-осезаема е необходимостта от това да бъдем обединени и заедно да отстояваме общите каузи в полза на Русе и региона.

коментира Драганов.

Той бе категоричен, че сред приоритети му като областен управител е както провеждането на честни и прозрачни избори, така и работата по ежедневните проблеми на хората от Русенско.

Програмата през целия ден предвижда редица събития, насочени към деца и възрастни, като техен основен организатор е Община Русе.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В 10:30 ч. в Кръгла зала на Община Русе ще се проведе церемонията по удостояване със званието "Почетен гражданин на Русе".

От 11:30 ч. пред Паметника на Сръбско-българската война ще започне официалната церемония по случай Деня на храбростта и българската армия.

През целия ден входът за експозициите в Регионалния исторически музей, Екомузея и Художествената галерия ще бъде свободен, а в Библиотеката ще може да бъде открит портрет на Русе, заключен в пощенски картички.

На различни локации гражданите ще могат да: усетят "Русе в кутия"; да се научат да вият Гергьовски венци; да се включат в хоротека или да се насладят на таланта на децата от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" и ВГ "Слънце".

 

РЕКЛАМА

По улица "Александровска" ще могат да бъде видени анимация на кокили, акробатично шоу, пътуващите актьори от Държавен куклен театър - Русе и професионално фотозаснемане от русенски фотографи.

Младежкият парламент към Общински младежки дом е подготвил вълнуващо "Търсене на русенски съкровища", а безплатни туристически разходки ще бъдат проведени от професионалните гидове на Ruse Summer Tour.

За любителите на екстремните спортове са предвидени скокове с бънджи от Гредовия мост.

Поредицата от събития ще завърши с голям концерт на група D2 с участието на Дичо Христов и Деян Каменов-Дидо и празнична заря.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Май 2024 10:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net