Предстои ремонт на съоръженията, захранващи фонтана на Цигуларчето в Русе

By 28 Май 2024
Причините за това са установено наличие на влага над допустимото, представляваща непосредствена опасност за управляващото електрическо табло. Причините за това са установено наличие на влага над допустимото, представляваща непосредствена опасност за управляващото електрическо табло. Снимка: Община Русе

Предстои ремонт на съоръженията в помпеното помещение под сухия фонтан на Цигуларчето, на площад "Хан Кубрат" в Русе.

Причините за това са установено наличие на влага над допустимото, представляваща непосредствена опасност за управляващото електрическо табло, както и амортизация на материалите, от които са изградени отделните елементи на съоръженията.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

За привеждане на фонтана на площад "Хан Кубрат" в безопасно работно състояние ще бъде извършен компетентен оглед за установяване на причините за проникващата влага и ще бъдат предприети съответните дейности за спиране на евентуален теч, ако бъде установен такъв. Ще се търси и съдействието на експлоатационните дружества, чиято подземна инфраструктура е разположена в района. Едва след това ще бъдат подменени и компонентите на всички съоръжения, захранващи фонтана, за да може той да бъде приведен в експлоатация.

Ремонтът ще бъде изпълнен от фирмата, с която Община Русе има договор за поддръжка на съоръженията, обслужващи фонтаните в централната градска част на Pyce.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Вторник, 28 Май 2024 16:07