Приемът на първокласници в Русе стартира на 21 май

By 08 Април 2024
Съгласно утвърдения график първото класиране ще бъде обявено на 31 май. Съгласно утвърдения график първото класиране ще бъде обявено на 31 май. Снимка: КИС 13

Кандидатстването в първи клас за учебната 2024/2025 г. в Русе стартира в 10:00 ч. на 21 май.

Системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 28 май.

Съгласно утвърдения график първото класиране ще бъде обявено на 31 май, а записването на приетите деца ще се извършва от 3 до 6 юни 2024 г. в избраното училище. Следват още две класирания – на 17 и 26 юни.

След приключване на третото класиране, родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.    

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 28 май. Важно условие е подаването само на едно заявление – по  интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.

В общо 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява посредством електронна система за прием в първи клас, достъпна на https://school.ruse-bg.eu/ 

Електронно централизирано класиране и записване на деца в първи клас ще се проведе за седми път в Русе. През 2017 г. Община Русе въведе единна система за прием в първи клас, която през 2018 г. прерасна в електронна система, с цел да бъде създадена по-ефективна организация на приема на учениците и да се спести време на родителите и администрацията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Понеделник, 08 Април 2024 17:20