Русе е домакин на конференция, в която участват министрите на икономиката на България и Румъния

By 23 Ноември 2023 Прочетена 393 пъти 0
Русе е домакин на конференция, в която участват министрите на икономиката на България и Румъния Русе е домакин на конференция, в която участват министрите на икономиката на България и Румъния снимка: Община Русе

Днес в Русе се проведе Българо-румънска конференция под наслов "Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция".

Официални гости на форума са министрите на икономиката на двете държави Богдан Богданов и Щефан-Раду Опря, посланиците Радко Влайков и Бръндуша Предеску, както и ръководители на търговски камари и клъстъри. В срещата участва и Н.Пр. Андреа Икич–Бьом, посланик на Република Австрия, която е в града от вчера.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри събитието в зала "Европа" на Доходното здание, като акцентира върху дългогодишната свързаност между двете страни и европейското им развитие.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Русе и Гюргево са пример за ползотворна работа, а общинските ни съвети от години работят по решаването на общи проблеми. Вярвам в позитивните решения, които могат да вземат управленията на двете държави, както и в сигнала за единение, който изпращаме с форума в Русе", каза Милков.

Събитието събра ръководителите на търговски камари на двете страни, инвеститори, представители на чуждестранния и местния бизнес.

Приоритетна тема в разговорите бе приемането на България и Румъния в Шенген, логистичните проблеми на границата, които затрудняват не само инвеститорите и бизнесите в двете държави, но и цяла Европа.

Дискутирани бяха икономическото бъдеще на региона, ключови инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса.

Събитието е организирано от министерствата на икономиката на България и Румъния.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net