Русе и Виена ще продължат своето сътрудничество в сферата на икономиката и културата

By 23 Ноември 2023 Прочетена 350 пъти 0
Русе и Виена ще продължат своето сътрудничество в сферата на икономиката и културата Русе и Виена ще продължат своето сътрудничество в сферата на икономиката и културата снимка: Община Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република Австрия у нас Н.Пр. Андреа Икич-Бьом.

Милков запозна дипломата с икономическия профил на Русе и потенциала за инвестиции, както и с ключовите проекти на общинската администрация, свързани с икономическото, социалното и културното развитие на града.

„Русе е културно-историческа и дори духовна столица на Северна България, а също и целогодишна туристическа дестинация, която има своето славно минало и своето бъдеще“, каза кметът. Той отбеляза усилията на Австрия да отстоява достойно позициите си пред Европа, развивайки същевременно и културата и икономиката си, и утвърждавайки националната си идентичност.

По време на срещата бяха отчетени усилията на местната администрация да насочи вниманието на държавата към Североизточния регион. Н.Пр. Андреа Икич–Бьом беше впечатленa от богатата история и модерно развитие на Русе. Обсъдени бяха възможностите регионът да бъде рекламиран с цел привличане на повече австрийски туристи.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В разговора бяха обсъдени успешните инвестиции от страна на австрийски компании в Русе, както и продължаващото сътрудничество по линия на културата. В рамките на Стратегията на ЕС за Дунавския регион (СЕСДР) бяха дискутирани предстоящи през следващата година мероприятия и тяхната организация.

По темата с приемането на България в Шенгенското пространство Пенчо Милков подчерта необходимостта това да се случи в контекста на граничната позиция на Русе.

Австрийската посланичка бе придружена от Анета Генкова – дългогодишен референт по култура, образование и връзки с медиите в австрийското посолство.

Н.Пр. Андреа Икич-Бьом е извънреден и пълномощен посланик на Република Австрия в Република България от 10 октомври 2022 г. Тя има дългогодишна дипломатическа кариера - била е генерален консул в Страсбург, Франция, през 2005 г., а през 2006 г. се завръща във Виена и поема поста на ръководител на отдел "Пътнически и граничен трафик". През 2008 г. е назначена и за заместник-ръководител на Правната и консулска секция. През 2011 г. е назначена за австрийски посланик в Република Хърватия, а през 2015 – в Република Гърция. През 2019 г. се завръща във Външно министерство като Ръководител на отдел "Структурни въпроси и човешки ресурси".

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net