Снегопочистващите фирми в община Русе са в пълна готовност за предстоящите зимни условия

By 24 Ноември 2023 Прочетена 755 пъти 0
72 машини ще чистят територията на града и общинската пътна мрежа 72 машини ще чистят територията на града и общинската пътна мрежа снимка: Община Русе

Снегопочистващите фирми са в пълна готовност за предстоящите зимни условия.

Във връзка с предстоящото влошаване на метеорологичните условия през следващите дни Община Русе и фирмите, имащи задължение да извършват дейности по снегопочистване на територията на града и на общинската пътна мрежа, са в пълна готовност за изпълнение на възложените им дейности чрез наличната техника и необходимите количества инертни материали и препарати за третиране на пътната настилка.

Кметовете на малките населени места също са в готовност да отреагират с хора и техника.

По данни на метеорологичните служби от тази вечер (24 ноември) се очакват интензивни валежи, които ще продължат и утре през целия ден, като в нощта срещу неделя ще преминат в сняг. Прогнозата на синоптиците е до 10 см снежна покривка, като се очаква утре температурите да паднат под 0 градуса. Приоритетно се взимат мерки срещу заледяванията чрез осоляване на пътните участъци, спирките на градския транспорт, тротоарите и пешеходните зони на територията на общината.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Фирма "Нелсен Чистота", която обслужва улици, тротоарни площи и площади на територията на Русе, разполага с 19 машини за снегопочистване и зимно поддържане. Наличните количества препарати и инертни материали за третиране на пътната настилка, площади и тротоарни площи, са сол – 2500 т и калциев хлорид – 2 т.

Дружеството "Пътинженеринг", което извършва снегопочистване и зимнно поддържане на входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на град Русе, разполага с 10 комбинирани машини за снегопочистване и третиране на пътната настилка с инертни материали и още 8 специализирани трактори и снегорини. Наличните количества препарати и инертни материали за третиране на пътната настилка са сол – 845 т, разпределени в различни точки на общината, и 2,3 т калциев хлорид.

За извършване на дейности по зимно почистване фирма "Берус" разполага с 15 собствени машини. Тя осигурява поддръжката на общинската /четвъртокласна/ пътна мрежа, включително и главните улици на населените места, през които преминават междуселищните автобуси.

ОП "Паркстрой" и "Вектор" ООД разполагат общо с 20 снегопочистващи машини, както и с около 120 души личен състав за ръчно снегопочистване.

Всички фирми са в готовност за денонощно дежурство при нужда в зависимост от метеорологичната и пътната обстановка.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net