Спирка "Товарна гара" - мизерия в очакване на влака

By 24 Март 2016 Прочетена 1476 пъти 0

В бунище се превръща районът на ЖП спирката край Товарна гара в Русе. Пътниците, които вземат влак оттам са предимно студенти, заради близостта с Русенския университет. Не липсват обаче и възрастни хора, които пътуват до селата, често натоварили багажа си на колички.

Тъй като там няма изграден перон с лесен достъп, на хората им се налага да вървят по камъните. Те дори не се надяват нещо да се промени, тъй като става дума за ЖП спирка, за която трудно биха се намерили пари да бъде обновена.

Силно впечатление прави, и че наоколо е пълно с боклуци, най-вероятно изхвърлени от пътниците или направо от влака или докато чакат на спирката. 

Направихме запитване до Общината кой има ангажимент да поддържа района на ЖП спирката. Оказа се че тя попада в сервитута на компанията, която се грижи за инфраструктурата. След сигнала на КИС 13, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева изпратила комисия с представител на железопътната компания, която да извърши проверка на място.

Имаме уверението, че районът на ЖП спирката ще бъде почистен до вторник идната седмица. Ние ще следим дали това ще се случи. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net