Украинец e предаден на съд за хулиганство и нанесени удари над полицаи в русенско заведение

Украинец e предаден на съд за хулиганство и нанесени удари над полицаи в русенско заведение Украинец e предаден на съд за хулиганство и нанесени удари над полицаи в русенско заведение снимка: КИС 13

54-годишен украински шофьор е даден на съд за хулиганство и нанасяне на удари над полицаи.

В Районен съд – Русе е постъпил обвинителен акт срещу украинския гражданин Г. Ч., който е привлечен към наказателна отговорност по три обвинения: хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на двама полицаи при изпълнение на службата им.

Според прокуратурата, това се е случило на 02 май в гр. Русе в заведение "Дунав мост 1", където мъжът обиждал и нанесъл удар с юмрук в областта на носа на сервитьорката, крещял и псувал на руски език, показвал неприлични жестове с ръка.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В обвинителния акт се твърди още, че деянието било съпроводено със съпротива срещу органи на властта – двама полицейски служители, изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред, и по своето съдържание се отличавало с изключителна дързост.

При съпротивата украинският шофьор на ТИР бил причинил на всеки от полицаите лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето.

За случая може да си припомните ТУК.

За първото престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до пет години, а за второто и третото – лишаване от свобода до три години.

Предстои Районен съд – Русе да насрочи разпоредителното заседание по делото.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net