В понеделник тръгва делото срещу непълнолетните, убили таксиметров шофьор в Николово

By 20 Януари 2018 Прочетена 1295 пъти 0
Жестокото престъпление беше извършено на 14 март около 04:30 часа сутринта на улица "Христо Ботев" в близост до гробищата в село Николово Жестокото престъпление беше извършено на 14 март около 04:30 часа сутринта на улица "Христо Ботев" в близост до гробищата в село Николово КИС 13

В понеделник /22 януари/ в Окръжния съд в Русе тръгва делото срещу двамата непълнолетни, убили таксиметров шофьор в село Николово.

Повдигнатото обвинение е за това, че на 14 март 2017 в село Николово двамата непълнолетни, които са били тогава на 16-годишна възраст, в съучастие, са отнели чужди движими вещи от владението на В.С на обща стойност 4562,10 лв., като за целта са употребили и сила. Грабежът е бил придружен и с убийството на 60-годишния мъж.

Според обвинителния акт двамата са разбирали свойството и значението на деянието и са могли да ръководят постъпките си.

Припомняме, че жестокото престъпление беше извършено на 14 март около 04:30 часа сутринта на улица "Христо Ботев" в близост до гробищата в село Николово. По тялото на таксиметровия шофьор са били открити множество прободни рани от нож. След убийството, двамата непълнолетни се укривали няколко часа в района на селото, преоблекли се и изхвърлили дрехите и ножа.

Младежите са били задържани на следващия ден в Русе. Тогава са направили признания и са съдействали на полицейските служители за разкриване на убийството.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net