ВИДЕО: "Каолин" ЕАД откри най-модерната в Европа линия за преработка на каолин

By 14 Септември 2022 Прочетена 2117 пъти 0

"Каолин" ЕАД е най-старото действащо минно предприятие в България, учредено на 06.05.1923 г. 

През 2023 г. компанията ще отбележи 100-годишния си юбилей. Дружеството е единствено в Европа, което обезпечава пълна гама от индустриални минерали за производството на стъкло и керамика и е един от най-големите производители на шамот на стария континент. От 2013 г. едноличен собственик на КАОЛИН ЕАД е германския фамилен концерн Кварцверке ГмбХ, предприятие с над 140 г. история. Благодарение на включването си в един от най-мощните европейски конгломерати в областта на добива и преработката на индустриални минерали, КАОЛИН ЕАД днес е напълно интегрирано в европейската минна индустрия.

На 14.09.2022 г. г-н Роберт Линдеман-Берк, управляващ партньор на Кврацверке и едноличен собственик на най-голямото българско предприятие за индустриални минерали "Каолин" ЕАД откри най-модерната в Европа линия за преработка на каолин и нова ремонтна работилница в своята фабрика във Ветово. Инвестицията възлиза на 9 млн. евро и осигурява висока производителност, енергийна ефективност и спазване на високи стандарти за опазване на околната среда. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


На церемонията присъстваха д-р Мехмед Мехмед кмет на община Ветово, г-жа Ирене Планке (шарже д‘афер към посолството на Германия), г-н Росен Христов Министър на енергетиката, г-н Тим Курт Председател на ГБТИК, г-н Иван Митев, Директор на БМГК.

Проектът е проектиран и реализиран в тясно сътрудничество между български и германски специалисти – минни и строителни инженери, технолози, лаборанти и друг експертен персонал. Съвсем скоро ще започне строителството на втори модул, а именно втора модерна линия за преработка на каолин във фабрика Ветово. Компанията планира да използва опита си в реализирането на този проект и всички технически и технологични предимства като основа за планиране на новите инвестиции в групата на Кварцверке.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 14 Септември 2022 19:50
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net