ВИДЕО: Обявиха частично бедствено положение във Ветово, укрепването започва още утре

By 05 Януари 2022 Прочетена 1198 пъти 0

Община Ветово обяви частично бедствено положение заради възникналото в понеделник свлачище. Още от утре започват спешни укрепителни дейности.

До седмица се очаква да излезе подробно становище, което ще включва анализ на причините довели до възникването на свлачището, както и какви мерки трябва да се вземат за ограничаване на процесите.

След това ще се премине към изготвяне на геоложко проучване и съставяне на проект за укрепване на улицата. Ще бъде изпратено писмо до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Това ще стане, след като излезе становището на експертите и бъдат извършени количествено-стойностни сметки.

РЕКЛАМА


Същевременно още от утре започват аварийните укрепителни дейности. Те ще бъдат с временен характер.

Първо ще се изгради предпазен бордюр, който да попречи на водите от улицата да влязат в зоната на свлачището. Пукнатите по улицата също ще бъдат запълнени със специална смес, като същевременно ще се довърши разчистването на натрупаните земни маси по долната улица. Ще се изгради насип, който да предпазва от активирането на допълнителни свлачищни процеси, а дъждовните води от къщите в близост ще бъдат отведени извън този периметър.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Януари 2022 19:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net