Трима са задържани при акция срещу телефонни измамници във Ветово днес

By 17 Октомври 2023
Трима са задържани при акция срещу телефонни измамници във Ветово днес Трима са задържани при акция срещу телефонни измамници във Ветово днес снимка: ОДМВР - Русе
В хода на провежданата специализирана полицейска операция на МВР по линия на конвенционалната престъпност, тази сутрин в гр. Ветово служители на ОДМВР - Русе задържаха трима мъже за телефонни измами.
Тримата са жители на гр. Ветово на възраст 24, 24 и 54 г.
 
Действията са реализирани под надзора на Районна прокуратура - Русе от служители на областната дирекция на МВР в Русе, от секторите "Противодействие на криминалната престъпност", "Специални тактически действия", отдел "Разследване" и РУ-Ветово, както и със съдействие на служители от сектор Измами при ГДНП – София.
 
РЕКЛАМА

 

До задържането на тримата се е стигнало в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия на територията на гр. Ветово и гр. Русе, във връзка с извършвани множество телефонни измами в населени места в Русенски регион и в страната.
 
В хода на акцията тази сутрин са претърсени 5 адреса и 2 автомобила в гр. Ветово. Иззети са мобилни комуникатори, множество СИМ карти, както и други вещи съотносими към извършените престъпления.
 
Доказателства са събрани за извършени телефонни измами, с пострадали възрастни граждани, при които има нанесена имотна вреда на обща стойност 54 000 лв.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:53