Втора солна стая бе открита в ДГ "Пинокио" в Русе

By 06 Декември 2023 Прочетена 508 пъти 0
Втора солна стая бе открита в ДГ "Пинокио" в Русе Втора солна стая бе открита в ДГ "Пинокио" в Русе снимка: Община Русе

Днес и във втората сграда на ДГ "Пинокио" /ул. "Вискяр" 2/ в Русе бе открита солна стая.

Помещението ще може да бъде използвано от 120 деца и за изграждането му са използвани собствени средства.

"Приветствам напредъка на детската градина, която винаги е била в крак с новостите, които могат да направят обучението и престоя на децата по-добри", заяви заместник-кметът Енчо Енчев. Той изказа своята благодарност към директора и целия екип на ДГ "Пинокио" за положените усилия за откриването на втора солна стая в рамките на една година.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Помещението ще може да се използва от 4 деца за по 15 - 20 мин., за да може да бъде усетен оптимален ефект. Изработен е и график, за да бъде използвана стаята и от децата, които в момента не посещават занятия поради болест. По този начин всички възпитаници на "Пинокио" ще могат да усетят лечебния ефект на помещението.

Солните частици спират развитието на бактерии и други видове микроорганизми, като са препоръчвани за лечение на редица състояния, вкл. респираторни, кожни и нервни заболявания.

По думите на директора на градината Ценка Тодорова от откриването на първата солна стая в сградата на ул. "Димчо Дебелянов" 78 се усеща значително подобряване здравословното състояние на децата.

На събитието присъстваха още областният управител Данаил Ковачев, началникът на РУО - Русе д-р Росица Георгиева, директорът на РЗИ - Русе д-р Александър Парашкевов и началникът на отдел "Образование, спорт и младежки дейности" Таня Тодорова.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net