За десета поредна година стартира конкурсът "Посланик на свободния дух в моето училище"

By 18 Септември 2023
За десета поредна година стартира конкурсът "Посланик на свободния дух в моето училище" За десета поредна година стартира конкурсът "Посланик на свободния дух в моето училище"

За десета поредна година Фондация "Русе – град на свободния дух" обявява конкурс за учители "Посланик на свободния дух в моето училище".

Инициативата е посветена на Деня на народните будители и се осъществява с финансовата подкрепа на "Холеман България" ООД и "Тива Плюс" ООД.

Конкурсът дава възможност на ученици от всички училища на територията на Община Русе да номинират свой преподавател, който е достоен да бъде отличен със званието "Посланик на свободния дух".

Това може да е учителят, който им помага да научават все нови и нови неща, да развиват своите дарби и умения, да изразяват гражданската си позиция и да бъдат отговорни. Преподавателят, който ги вдъхновява и насърчава да преследват мечтите си. Човекът, който ги води по пътя към успеха и ги подготвя за всички предизвикателства и трудности, които ще срещнат в живота.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Учителите могат да бъдат номинирани чрез кратко видео от един ученик, от група ученици или от цял клас. Видео материалът може да бъде заснет както с камера, така и с мобилен телефон. Нужно е номинацията да съдържа отговор на въпроса, защо номинираният заслужава званието "Посланик на свободния дух"? Изискването е предложението да бъде добре аргументирано и да включва следната информация:

• име на номинирания учител;

• училище;

• предмет/и, по който/които преподава;

• име на номиниращия (име/клас/училище);

• професионални постижения на номинирания учител;

Предложенията могат да се изпращат от 20 септември до 28 октомври 2023 година на e-mail rusefreespiritcity@gmail.com или на електронен носител в офиса на Фондацията – гр. Русе, бул. "Ген. Скобелев" №45, ет. 3.

Наградените в предходни издания на конкурса преподаватели, няма да бъдат включени в класирането. Наградите ще бъдат връчени през месец ноември 2023 г.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.