ВИДЕО: Забавено решение на ТЕЛК постави русенец в патова ситуация

By 07 Септември 2023 Прочетена 2165 пъти 0

Да получиш болничен лист от ТЕЛК две седмици, след като е изтекъл.

Това се е случило на 43-годишния Хакъ Хакъев от Русе, който с изумление установил странния факт в документа издаден от втори състав на Трудово-експертната лекарска комисия.

Въпреки че в случая това обстоятелство не е довело до трудово-правни последствия за русенеца, той е решил да отнесе въпроса до Министерството на здравеопазването, тъй като други хора на негово място може да нямат този късмет.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Хакъ Хакъев потърси телевизия КИС 13, след като станало ясно, че от ТЕЛК нямало да му удължат болничния, въпреки че е изтекъл, за което той разбира две седмици по-късно, когато получава решението на Експертната лекарска комисия. За щастие работодателят му влиза в положението и му пуска платен отпуск със задна дата.

Заради закъснялото с две седмици решение на ТЕЛК и изтеклия болничен лист, за което не е бил уведомен, както и заради евентуалните негативни последствия за него, Хакъ решил да провери как може да си потърси правата.

Въпреки че е с две интервенции на сърцето, 43-годишният мъж се чувства здрав и вече е започнал работа. Макар и в случая да не е потърпевш, той е решил да продължи да занимава институциите с този казус.

Ако местните институции не дадат адекватен отговор на този казус, Хакъ смята да отнесе въпроса до Министерството на здравеопазването.

Вижте повече за случая в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Септември 2023 20:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net