Започнаха да се пропукват два жилищни блока в центъра на Русе

By 22 Март 2016 Прочетена 1362 пъти 0

Два жилищни блока в центъра на Русе започнаха да пропадат. Става дума за кооперациите на улица "Велико Търново". Собствениците са силно притеснени от пукнатините, които се появяват по стените на апартаментите им от два дена насам. Според тях слягането на терена може да е в резултат на авария, която обаче е била отстранена още вчера сутринта. В някои жилища освен пукнатини има и усукване на стените, което пречи на вратите да се затварят. 

Според специалисти, които на място са се запознали с проблема, опасност за блоковете няма. Хората обаче не са спокойни, тъй като според тях продължават да се появяват пукнатини в апартементите им. Те вече се допитали до мнението на специалисти, които смятат, че единственият вариант за спиране на процесите на слягане е укрепване на терена. 

Улица "Велико Търново" е затворена за движение. Екипи на ВиК извършват изкопни работи в района. По думите на управителя на водното дружество инж. Сава Савов, ще бъдат извършени сондажи, за да се установи първопричината за слягането на терена. След като това стане ясно, най-вероятно ще бъде изготвен проект за укрепване на терена. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net