11,3 млн. лв. за капиталови разходи се предвиждат в община Търговище за 2023 г.

By 15 Февруари 2023 Прочетена 368 пъти 0
11,3 млн. лв. за капиталови разходи се предвиждат в община Търговище за 2023 г. 11,3 млн. лв. за капиталови разходи се предвиждат в община Търговище за 2023 г. снимка: КИС 13

Разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2023 г. внася в Общинския съвет кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

Общият размер на предвидените средства за целта е 11,33 млн. лв.

Разчетът не е окончателен и се внася за разглеждане заради липсата на приет държавен и общински бюджет. Източниците на финансиране на капиталовите разходи са целевата субсидия, определена с постановление на Министерския съвет за 2023 г., преходни остатъци от миналата година, приходи от план-сметката за чистота, собствени бюджетни средства на Общината и такива от Европейския съюз. Документът може да бъде обновяван след приемането на годишния бюджет и осигуряването на допълнително средства от други източници.

Предвидените към момента капиталови разходи са за ремонти на улици в града и малките населени места, на общински пътища, за строежа на втората клетка на депото за битови отпадъци край Пайдушко, благоустрояване на квартални пространства и други.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На територията на града се предвижда асфалтиране на 13 улици. Това са по-малки обслужващи улици, повечето от които на територията на кварталите „Запад“ 1, 2 и 3. В селата на общината и кварталите Въбел и Бряг е предвидено асфалтиране на общо 18 улици.

330 000 лв. са заложени за продължаване на благоустрояването в квартала в района на ул. „Скопие“. През тази година се предвижда обособяването на нови паркоместа и ремонт на съществуващите, изграждане на алеи и осветителна инсталация в пространство между бул. „Митр. Андрей“ № 85 и ул. „Скопие“ № 19. Други 508 000 лв. са предвидени за благоустрояването в района на улиците „Сава Геренов“ и „Средна гора“. Там е в ход изграждане на нова улична канализация. След това ще се премине към оформянето на места за паркиране, алеи, изграждане на осветление и детска площадка.

Предвидени са средства и за изготвянето на инвестиционни проекти за ремонти на улици и квартални пространства. Сред тях са бул. „Трайко Китанчев“, ул. „Цар Симеон“, кварталът между улиците „Хан Крум“, „Граф Игнатиев“ и „Първи май” и кварталът, заключен между улиците „Паисий“, „Трапезица“, „Брегалница“ и „Кюстенджа“.

Разчетът на капиталовите разходи ще бъде разгледан на предстоящото заседание на Общинския съвет на 23 февруари, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО. Той е публикуван в сайта на Общината.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net