Десетки институции, организации и религиозни храмове се влкючиха в Часа на Земята в Търговище

By 25 Март 2018 Прочетена 1390 пъти 0
Точно в 20:30 часа осветлението на фасадите си изгасиха и местната, и областната управа в града Точно в 20:30 часа осветлението на фасадите си изгасиха и местната, и областната управа в града

Сградите на десетки институции, организации и религиозни храмове в община Търговище загасиха осветлението си за час снощи, в рамките на инициативата Часът на Земята.

Точно в 20:30 часа осветлението на фасадите си изгасиха и местната, и областната управа в града.

На призива на Община Търговище да покажем съпричастност с проблемите на околната среда откликнаха 7 училища и 2 детски градини от общината. Това са II СУ "Проф. Никола Маринов", Професионалната техническа гимназия "Цар Симеон Велики", Професионалната гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов", Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии "Алеко Константинов", Професионалната гимназия по земеделие, IV ОУ "Иван Вазов", ОУ "Христо Ботев", с. Макариополско, детска градина №7 "Снежанка" и детска градина №11 "Звънче".

Светлините си изгасиха и читалищата в селата Стража, Макариополско, Баячево и Дългач. Читалището в с. Дългач е разпространило и рекламни материали в селото, с цел повече хора да се включат в инициативата.

Кампанията подкрепиха и над 50 религиозни храма на територията на град Търговище и селата в цялата област.

Часът на Земята е най-популярната световна инициатива, в която участват правителства, институции, представители на бизнеса и неправителствени организации, обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net