Конкурс за домашно вино, кулинарна изложба и дегустация организира Община Търговище

By 20 Ноември 2023 Прочетена 523 пъти 0
Конкурс за домашно вино, кулинарна изложба и дегустация организира Община Търговище Конкурс за домашно вино, кулинарна изложба и дегустация организира Община Търговище снимка: Община Търговище

Конкурс за най-добро домашно вино, кулинарна изложба на сарми и дегустации организира Община Търговище на 22 декември, на площад "Независимост".

Началният час е 10.30 часа.

Записването за участие в конкурса за вино е в срок до 14 декември, в стая № 90, ет. 4 на Община Търговище. Участниците трябва да предоставят вино, бяло и/или червено, от реколта 2023 г.

Виното трябва да е в бутилка, като минималното количество е 1 литър, а максималното – 2 литра.

При записване се посочват име на производителя, населено място, сорт/сортове грозде, от които е приготвено виното, собствено производство ли е гроздето или e закупено.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Всеки участник ще получи регистрационен номер, под който тричленно професионално жури, без да знае името на производителя, ще определи по 1 победител и в двете категории – за бяло и червено вино.

Наградите на отличените ще бъдат връчени на 22 декември, а публиката ще има възможност да дегустира вината на участниците в конкурса.

Записването за включване в кулинарната изложба е до 15 декември, на телефони: 0601 6 86 93, 0879/869 330 или e-mail: boteva.i@targovishte.bg. Целта е по забавен начин да покажем традиционните за българската празнична трапеза от коледно-новогодишния цикъл сарми – зелеви или лозови, постни или месни.

Презентираните ястия трябва да бъдат придружени с табелка, указваща съдържанието им, имената на участника/организацията и населеното място. Количеството трябва да е достатъчно да се сподели с поне 10 посетители на изложбата.

При регистрацията всеки участник в кулинарната изложба ще получи номер, с който автоматично се включва в томбола с предметни награди. Тя ще бъде изтеглена по време на дегустацията на 22 декември.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net