ВИДЕО: Обновяват една от залите на Художествената галерия в Търговище

By 16 Февруари 2024 Прочетена 535 пъти 0

Продължава обновяването на една от залите в художествена галерия "Никола Маринов" в Търговище.

Дейностите се извършват със средства от Министерство на културата от конкурсна сесия за целево финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и художествените галерии. 

Работата по изпълнението на проекта започна от началото на февруари. Дейностите включват реновиране на таблата в Зала 2 на Художествената галерия. Стойността на проекта е 30 000 лева, осигурени от Министерството на културата, обясни директорът на галерията Пламен Проданов.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Очаква се дейностите по проекта да приключат до средата на март.

Припомняме, че Община Търговище кандидатства и спечели финансиране по проект за над 2,8 милиона лева по Националния план за възстановяване и устойчивост за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в галерията.

Предвижда се цялостно саниране на ограждащите конструкции на сградата. Ще бъдат обновени покривното покритие, подовата настилка и тавана. Предвижда се и подмяна на дограмата.

Целта е да се осигури топлотехническата ефективност на сградата и да се спазят изискванията към температура и акустика на помещението.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 16 Февруари 2024 15:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net