Община Търговище обяви конкурси за директори на Художествената галерия и Историческия музей

By 05 Декември 2023 Прочетена 441 пъти 0
Община Търговище обяви конкурси за директори на Художествената галерия и Историческия музей Община Търговище обяви конкурси за директори на Художествената галерия и Историческия музей снимка: КИС 13

Община Търговище обявява конкурси за директори на Художествена галерия "Никола Маринов" и Регионалния исторически музей.

Това е необходимо поради изтичането на 5-годишния мандат на настоящите директори.

И за двете позиции се изисква висше образование, степен "магистър". За художествената галерия тя е в професионално направление "Теория на изкуството" и/или "Изобразително изкуство", а за историческия музей – "История и археология“ и/или "Социология, антропология и науки за културата". Минималният професионален опит за заемане на директорската позиция в галерията е 3 години, а в музея – 5 години.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Освен необходимите заявления, кандидатите трябва да представят и писмена концепция за развитието на съответната културна институция за период от 5 години. Ще бъде проведено и събеседване, по време на което допуснатите кандидати ще трябва да защитят разработките си.

Подаването на документи за участие е в срок до 04.01.2024 г. в Центъра за административно обслужване на местната администрация.

Образци на необходимите заявления и длъжностна характеристика за двете позиции могат да се изтеглят от сайта на Община Търговище, раздел "Актуално – Кариери"

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net