Община Търговище обявява конкурс за художествен проект на пощенска марка

By 30 Януари 2024 Прочетена 326 пъти 0
Община Търговище обявява конкурс за художествен проект на пощенска марка Община Търговище обявява конкурс за художествен проект на пощенска марка снимка: КИС 13

Община Търговище обявява конкурс за художествен проект на пощенска марка по повод провеждането през 2024 г. на 245-ия Пролетен панаир и навършването на 90 г. от именуването на Търговище.

Предложенията за визия на пощенската марка трябва да съдържат връзката на града с панаирната му традиция и да създават позитивен имидж, който да привлича посетители и туристи, както и вниманието на производители, търговци, инвеститори. Изображението трябва да е ясно и уникално. Концепцията да внушава разпознаваемост на Търговище.
 
В конкурса могат да участват физически лица, навършили 18 години, (самостоятелно или в екип) или юридически лица – творци/художници, независими графични дизайнери, дизайнерски студиа и рекламни екипи. Всеки участник може да участва в конкурса с до три предложения.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Проектите трябва да се представят отпечатани на хартиен носител във формат А4 и да са съобразени както с темата на конкурса, така и с посочените в регламента технически изисквания. Срокът за подаване на документи е 31 март 2024 г. в Центъра за административно обслужване (ЦАО) на Община Търговище или по пощата на адрес: 7700, гр. Търговище, пл. "Свобода". Документацията се представя, запечатана в плик, с надпис:"„За участие в конкурс на Община Търговище за художествен проект на пощенска марка". В него трябва да бъде вложен и друг запечатан малък плик с надпис: "Документи на кандидата". Малкият плик трябва да съдържа заявката за участие и подписаната декларация. Извън него не трябва да има посочени данни, които да идентифицират автора на проекта. Анонимността на участниците ще бъде запазена до определяне на победителя.

Проектите ще бъдат оценявани от жури, в чийто състав влизат художници, експерти от администрацията, представители на Областната пощенска станция на "Български пощи" ЕАД и местното дружество по филателия, общински съветници.

Победителят в конкурса ще бъде обявен до 19 април 2024 г., а наградата е 500 лв. Ще бъде присъдена и една поощрителна награда в размер на 200 лв. Награждаването и тържествената церемония за валидиране на марката с персонализирана винетка ще се състоят в Деня на Търговище - 14 май 2024 г.

Регламентът и образци на документите са приложени за изтегляне в сайта на администрацията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net