ВИДЕО: Община Търговище започва процедура за премахване на висящите кабели в града

By 28 Ноември 2023 Прочетена 898 пъти 0

Постепенно се нормализира зимната обстановка в Община Търговище.

Вече е проходим пътят по направлението Макариополско - Буйново, който бе затворен заради навявания. Бе окончателно разчистен и пътят Божурка - Презвитер Козма. 

През деня ситуацията с електрозахранването в населените места бе динамична. В Общината са постъпвали сигнали за липса на ток в Божурка, Пайдушко, Братово, Цветница и Острец.

Общинските предприятия БКС и "Флора" продължават разчистването на паднали дървета и клони на територията на Търговище. Приоритетно се работи по основните пътни артерии и тротоари в града, както и на местата, където счупени клони пречат на движението.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Проблем пред преминаването на сметосъбиращите машини на БКС остават провисналите кабели на много от улиците. Задължение за премахването им имат кабелните оператори. Заради липса на предприети действия от тяхна страна и с цел осигуряване на сметоизвозването служители на Общината ще съдействат за об
езопасяването и повдигането им. Където е възможно, ще се избягва прекъсване на кабелите, за да продължат подаваните чрез тях услуги към гражданите.

Стартирана е обаче процедура за принудителното им премахване, съобщават от Общината.

Освен това, от местната администрация напомнят, че поддръжката на прилежащите площи към жилищните и търговските обекти е задължение на живущите или на стопанисващите ги.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 28 Ноември 2023 16:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net