Първа работна среща с новите кметове на населени места проведоха експерти от Община Търговище

By 08 Декември 2023 Прочетена 556 пъти 0
Първа работна среща с новите кметове на населени места проведоха експерти от Община Търговище Първа работна среща с новите кметове на населени места проведоха експерти от Община Търговище снимка: Община Търговище

Служители на Община Търговище днес проведоха първа работна среща с новоизбраните кметове и наместниците на селата от общината.

Целта бе да бъдат разясни задълженията и правомощията на кметовете, произтичащи от Закона за гражданската регистрация и други нормативни актове. Срещата бе водена от секретаря на администрацията Христалина Халачева. В нея се включиха още експерти от отделите ГРАО, "Правно и нормативно обслужване", "Строителство, архитектура и околна среда" и "Канцелария, деловодно и административно обслужване".

На кметовете бяха дадени указания за издаването на документи за адресна регистрация, смъртни актове, както и за заверката на различни свидетелства, удостоверения и други. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Изрично бе подчертано, че именно кметовете по места трябва да упражняват контрол върху дейностите, които се извършват на територията. Коментиран бе редът за издаване на констативни протоколи и актове при установяване на незаконни микросметища или нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

По отношение на аварии на уличното осветление кметовете могат да осъществяват директен контакт с фирма "ЕМУ", която отговаря за поддръжката.

Разяснен бе редът за подаване на сигнали към администрацията в кризисни ситуации и при различни проблеми в малките населени места.

Припомняме, че на територията на община Търговище има 51 села и два квартала. Избори през тази година бяха проведени в 45 от тях.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 08 Декември 2023 16:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net