Само за ден: Двама мъже, шофирали след употреба на наркотици, са задържани в Попово

By 07 Април 2023
Само за ден: Двама мъже, шофирали след употреба на наркотици, са задържани в Попово Само за ден: Двама мъже, шофирали след употреба на наркотици, са задържани в Попово снимка: КИС 13

Двама мъже са задържани за управление на автомобил след употреба на наркотици в Попово.

За случаите съобщава Областната дирекция на МВР в Търговище.

Първата полицейска проверка е извършена на 6 април в 13:15 часа на ул. "Димитър Благоев" в гр. Попово, на лек автомобил "БМВ 525 И" със софийска регистрация, собственост и управляван от правоспособен 28-годишен водач от с. Славяново, община Попово.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000" е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество канабис-25.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Втората проверка е извършена отново на 6 април, но около 22:15 часа на ул. "Отец Паисии". 

"Фолксваген Тигуан" с немска регистрация, собственост на мъж от гр. Две Могили, област Русе, е управляван в посока ул. "Каломенска" от правоспособен 22-годишен водач от с. Кардам, община Попово.

В хода й по надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000" е установено, че водачът е управлявал автомобила под въздействието на наркотичното вещество амфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Петък, 07 Април 2023 16:31