С инициативата "Независима надпревара" и фолклорен празник, Търговище ще отбележи Деня на Независимостта

By 18 Септември 2023 Прочетена 355 пъти 0
С инициативата "Независима надпревара" и фолклорен празник, Търговище ще отбележи Деня на Независимостта С инициативата "Независима надпревара" и фолклорен празник, Търговище ще отбележи Деня на Независимостта

С инициатива за най-много изминати крачки "Независима надпревара" и празник в Източния парк Търговище ще отбележи 22 септември - Ден на Независимостта на България.

Община Търговище обявява инициативата "Независима надпревара" за трета поредна година.

Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда.

Всички желаещи да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървените от тях крачки на 22 септември, записани на мобилно или смарт устройство. Трябва да се приложи и снимка/селфи от разходката до исторически или природни забележителности в рамките на община Търговище.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Участието в инициативата е индивидуално. Извървелите минимум 10 000 крачки на 22 септември ще участват в жребий за разпределението на 50 награди. Специална награда е предвидена за участника с най-голямо постижение.

Материалите се изпращат до 23:59 ч. на 24 септември, на имейл: presscenter.targovishte@gmail.com. Посочват се имена и телефон за обратна връзка. Жребият за разпределението на наградите ще бъде изтеглен на 27 септември.

Най-добрите постижения, както и красиви, и забавни кадри, ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Търговище.

В празничния 22 септември, от 10:30 часа на площадката за ролери в Източния парк започва и празнична програма, организирана от Фолклорен клуб "Омая" с подкрепата на Община Търговище. Ще има богата фолклорна програма с участието на самодейци, певчески и танцови групи от региона. Ще бъде обособен и кът със занимания за децата. Ще има и групови занимания по зумба. Читалища от общината ще подготвят кулинарна изложба с традиционни ястия, под наслов "Гозбата на Търговище".

Кметът д-р Дарин Димитров отправя покана за присъствие към всички съграждани.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Септември 2023 14:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net