Задържаха 18-годишен без книжка, шофирал след употреба на наркотици в Търговищко

By 02 Март 2023 Прочетена 1621 пъти 0
Задържаха 18-годишен без книжка, шофирал след употреба на наркотици в Търговищко Задържаха 18-годишен без книжка, шофирал след употреба на наркотици в Търговищко снимка: КИС 13

Задържаха неправоспособен водач, управлявал МПС под въздействието на наркотично вещество, и пътник в автомобила, държащ наркотично вещество.  

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 1 март около 14:50 часа на ул. "Пирин" в с. Голямо Ново, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Форд Мондео" с търговищка регистрация – собственост на 32-годишен мъж от селото и управляван от 18-годишен неправоспособен негов съселянин.

В хода на проверката е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество метамфетамин.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При извършена проверка на пътуващ в автомобила 32-годишен мъж от селото, който е и негов собственик, е установено, че той държи у себе си 6 триъгълни таблетки, които при направен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество екстази.

При извършени последващи процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в дома на същия в с. Голямо Ново са намерени и иззети 121 таблетки, реагиращи при наркотест на екстази.

Водачът на автомобила и пътуващият в него са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

32-годишният мъж е познат на полицията, осъждан.

По случая е образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Март 2023 15:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net