Полицията в Омуртаг задържа мъж, който предизвикал ПТП и след това избягал

By 20 Февруари 2023 Прочетена 3792 пъти 0
Полиция в Омуртаг задържа мъж, който предизвикал ПТП и след това избягал Полиция в Омуртаг задържа мъж, който предизвикал ПТП и след това избягал снимка: КИС 13

Водач, предизвикал пътен инцидент и напуснал местопроизшествието, е установен и задържан с полицейска мярка в РУ - Омуртаг.

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 19 февруари около 16:40 часа на ул. „Генералска“ в гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Астра“ – собственост и управляван от неправоспособен 42-годишен водач от с. Врани кон, община Омуртаг.

При проверката е установено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред, а водачът си служи с регистрационни табели, издадени за друго МПС – лек автомобил „Фолксваген Бора“ ,  както и че той в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото по вид нарушение (управление на МПС без съответно свидетелство за управление) с влязло в сила наказателно постановление.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

По - късно през същия ден - около 19:55 часа, в с. Звездица, община Омуртаг, 68-годишен велосипедист от с. Ябланово, община Котел, е бил блъснат от неизвестно МПС, чийто водач е напуснал местопроизшествието.

Велосипедистът е настанен за лечение в  МБАЛ-Търговище с травматичн шок, охлузни рани и хематом, без опасност за живота му.

В резултат на проведени от служители на РУ-Омуртаг незабавни издирвателни действия водачът на споменатото МПС е своевременно е установен. Оказало се, че става въпрос за същия водач, който полицията е спряла по-рано за проверка. 

Същият е отказал да му бъдат взети проби за евентуално управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание  чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая   е започнато бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 2 и ал. 3; и по чл. 345, ал. 1 и ал. 2 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Февруари 2023 15:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net