Установиха нова група нелегални мигранти от Афганистан в Търговищко

By 07 Ноември 2021 Прочетена 1493 пъти 0
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна снимка: ЕPA/БГНЕС

Късно снощи, около 23:55 часа, в Районното управление на полицията в Омуртаг е получен сигнал за забелязана група от необичайно изглеждащи мъже с раници на пътя Котел - Омуртаг.

За случая съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище, като уточняват, че групата е забелязана в района на разклона за село Паничино, община Омуртаг.

На място незабавно са изпратени екипи от служители на управлението, които са установили там 9 мъже на видима възраст от 14 до 30 години /петима пълнолетни и четирима непълнолетни/, които не говорят български език, всички без документи за самоличност.


По данни на чуждестранните граждани групата им е от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между Република България и Република Турция.

По случая са образувани досъдебни производства по чл. 280 и по чл. 279, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на Районното управление на полицията в Омуртаг.

Пълнолетните чужденци са задържани на основание чл. 72, ал. 1, т. 4 от Закона за МВР, на останалите е предоставена полицейска закрила. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура - Търговище. Работата по него продължава.

Припомняме, че на 21 октомври, след сигнал, полицията установи и друга група нелегални мигранти край Омуртаг. Тогава ставаше въпрос за група от 16 души, на възраст между 10 и 20 години.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 07 Ноември 2021 15:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net