18 души получиха отличия за принос в развитието на образованието и науката в Разград /ВИДЕО/

By 25 Май 2020 Прочетена 2059 пъти 0

18 жители на община Разград с принос за развитието на образованието и културата на региона получиха отличия от кмета Денчо Бояджиев.

Тържествена церемония имаше както на площад "Възраждане", така и в двора на Етнографския музей, където бяха наградени изявени ученици.

С наградата на името на Никола Икономов бяха удостоени секретарят на Народно читалище "Бузлуджа 2010" Емилия Русева – за изключителни постижения в областта на културата. Наградата "Никола Икономов" получи също Донка Дюлгерова – за дългогодишна и всеотдайна работа като учител и 100-годишния й юбилей.

За значим принос за развитието на българската култура, за издигане и утвърждаване на престижа на Разград беше връчена и наградата "Златен Пегас" на журналиста и краевед Божидарка Златарева.


Церемонията продължи в двора на Етнографския музей с награждаването на Мехмед Алиев от Филиал Разград на Русенски университет "Ангел Кънчев" като Студент на годината, а след това и на 14 изявени ученици. Повечето от носителите на наградата "Отличник на випуска" вече са приети в университети и споделиха с кмета Денчо Бояджиев своите желания за професионална реализация. Той им пожела успехи и след завършване на висшето си образование да се завърнат в родния край, за да допринасят още за неговото развитие.

Всички награди бяха връчени по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net