20 детски градини в община Разград отварят отново на 1 юни /ВИДЕО/

By 27 Май 2020 Прочетена 2236 пъти 0

Детските градини и ясли в община Разград започват отново да приемат деца от 1 юни.

Готовността им да посрещнат своите възпитаници, след повече от два месеца спиране на дейността, бе вече обсъдена на среща на заместник-кмета Милена Орешкова с директорите на детските градини на територията на общината.

За изпълнение на противоепидемичните изисквания са осигурени необходимите предпазни средства и материали. На територията на община Разград има 20 детски градини, които ще отворят на 1 юни, заяви за Новините на телевизия КИС 13 заместник-кметът Милена Орешкова.


Децата ще се приемат на входа на заведенията, като е осигурен филтър от медицински лица. За изпълнение на противоепидемичните изисквания са осигурени дезинфектанти, ръкавици, електронни термометри и шлемове за персонала. От всички детски градини са заявили броя на групите, които могат да приемат и са направили проучване сред родителите дали искат децата им до ходят на детска градина.

От днес в община Разград по график започва тестване на персонал в детски градини и ясли на възраст над 55 години. На ден ще бъдат изследвани между 25 и 30 лица с бързи тестове, като се планира изследването на целевата група да е приключило до 1 юни, когато ще отворят детските заведения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 27 Май 2020 16:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net