20 университета участват в първата Кандидат-студентска борса в Разград

By 27 Март 2019 Прочетена 1553 пъти 0
Събитието се провежда във фоайето на Общинския културен център Събитието се провежда във фоайето на Общинския културен център снимка: КИС 13

20 български висши учебни заведения участват в първата в Разград Кандидат-студентска борса.

Тя отвори врати във фоайето на Общинския културен център.

Събитието е организирано от Регионалното управление на образованието и Община Разград, съвместно с Центъра за подкрепа на личностното развитие - Център за ученическо, техническо и научно творчество.

Представен е богат материал, чрез който потенциалните кандидат-студенти от Разград могат да получат пълна информация за всеки университет. Учениците се информират основно за условията за кандидатстване, формите на обучение, възможностите за реализация по придобитата специалност.

Интересът е най-голям към близките до Разград учебни заведения - Русенският университет "Ангел Кънчев", Шуменският университет "Епископ Константин Преславски", Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" и Варненския свободен университет.

Създаден е график за посещение на кандидат-студентската борса от учениците от 11 и 12 клас. Очаква се през тази година да завършат около 1000 зрелостници.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net