37 деца, отпаднали от образователната система, са върнати на училище в Разградско

By 18 Ноември 2019 Прочетена 1144 пъти 0
Това сочат резултатите от работата на екипите за обхват на отпаднали от образователната система деца Това сочат резултатите от работата на екипите за обхват на отпаднали от образователната система деца снимка: КИС 13

37 деца са записани на училище или градина през миналата учебна година в област Разград.

Това сочат резултатите от работата на екипите за обхват на отпаднали от образователната система деца.

На място са осъществени 1117 посещения, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Разград. Това е обобщен резултат от работата на екипите за обхват от общините Разград, Лозница, Самуил и Цар Калоян, по включването в учебния процес на отпаднали ученици. За всички посещения са попълвани и оформяни протоколи от членовете на съответния екип, извършил обхождането.


Според данните, 37 са записаните деца в детски градини или училища; 1003 са се оказали в чужбина, а 57 от подадените в информационната система имена са с неизвестен или друг адрес.

Дейността за обхващане на отпаднали от образователната система деца и ученици се регламентира от министерско постановление, чрез което е създаден механизъм, по който работят екипите. Основната трудност, която срещат при издирването и включването в учебния процес е миграцията на семействата в чужбина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2019 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net