4 нови случая на COVID-19 в Разградско, възрастната жена от Вазово е починала в болницата /ВИДЕО/

By 08 Юли 2020 Прочетена 2544 пъти 0

По данни на Регионалната здравна инспекция, през последното денонощие на територията на област Разград са регистрирани четири нови потвърдени случая на коронавирус.

Единият потвърден случай е жена на 56 години, от Исперих. Излседвана е в лаборатория "Рамус" – София, като резултатът е положителен. Потърсила е медицинска помощ днес в УМБАЛ "Канев" в Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Жената е с придружаващо заболяване: Артериална хипертония II ст.

РЕКЛАМА:


Мъж на 63 години от Исперих е вторият потвърден случай на COVID-19. Излседван е в лаборатория "Рамус" – София, като резултатът е положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст.

Третият случай е мъж на 32 години отново от Исперих. Излседван е в лаборатория "Рамус" – София, като резултатът е положителен. Лицето е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставен в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.


Жена на 35 години от Разград е четвъртия потвърден случай. Излседвана е в лаборатория "Рамус" – София, като резултатът е положителен. Лицето е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Междувременно на брифинг на РЗИ - Русе днес бе съобщено, че тази нощ е починала 77-годишната жена от село Вазово, община Исперих, която също бе заразена с COVID-19. Директорът на здравната инспекция д-р Маргарита Николова съобщи, че тя е била на апаратно дишане в COVID сектора на УМБАЛ "Канев" в Русе. Възрастната жена е имала и придружаващи заболявания - хипертония и затлъстяване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Юли 2020 18:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net