5000 дръвчета са залесени в община Разград през тази година /ВИДЕО/

By 09 Април 2020 Прочетена 1292 пъти 0

5000 дръвчета са залесени в община Разград през тази година.

Това стана ясно по време на среща на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и неговия заместник Добрин Добрев с директора на Общинско предприятие "Разградлес" Свилен Йорданов. На нея бяха представени мероприятията, извършени от общинската структура във връзка със Седмицата на гората.

5-те хиляди фиданки "Черен бор" са залесени в два участъка – край селата Ушинци и Гецово на обща площ 15,4 декара. И на двете места преди 10 години е имало горски пожари, предизвикани от пастири, след което от ОП "Разградлес" са извършени залесителни мероприятия, които са и за попълване на горските площи.


Предвижда се и есенно залесяване в землищата на Дряновец и Раковски, на мястото на отсечени през последните години тополи.

По време на срещата стана ясно също, че около 80% от общинските и неправителствени структури, които трябваше да бъдат снабдени с дърва за огрев, вече са ги получили. 6000 кубика дърва са заявени от населението, като 2000 от тях вече са доставени. Вече е възможно и закупуването на дърва дистанционно – чрез попълване на заявление на сайта на общинското предприятие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Април 2020 17:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net