8 години затвор за 71-годишен мъж, изнасилил малолетна

By 01 Юли 2016 Прочетена 1226 пъти 0

Разградският окръжен съд наложи осем години лишаване от свобода на 71-годишния Зехти Юнуз от Исперих. Той бе признат за виновен в това, че е изнасилил малолетно момиче от социален дом, като я принудил със сила и заплашване.

Делото се гледа по съкратената процедура и при закрити врати. Тъй като подсъдимият е признал пред съда вината си, първоначалното му наказание от 12 години лишаване от свобода е намалено с една трета. Той трябва да плати и 10 000 лева обезщетение на пострадалото момиче.

Според обвинителния акт, на 31 октомври миналата година 71-годишният мъж срещнал на улицата 12-годишното момиче. Детето успяло да избяга от социалния дом в Исперих, за да отиде при майка си, която живеела в близко село. За да заблуди възпитателите в дома, детето облякло със свои дрехи чучело и го завило със завивките си в леглото, след което скочило през прозореца. Малолетната тръгнала по пътя към селото на майка си. В това време била забелязана от подсъдимия Зехти Юнуз, който бил в колата си. Той спрял и поканил момичето в автомобила. Когато отказала, той я задърпал и насила я отвел в дома си. Там изнасилил 12-годишното момиче, като си послужил със заплахи.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net