Благотворителната кампанията "Заедно за Марти" има нужда от нашата подкрепа!

By 21 Март 2023 Прочетена 1512 пъти 1 comment
Благотворителната кампанията "Заедно за Марти" има нужда от нашата подкрепа! Благотворителната кампанията "Заедно за Марти" има нужда от нашата подкрепа!

Благотворителната кампания "Заедно за Марти" продължава да набира средства за лечение. 

Марти е на 17 години от Разград и през 2021 г. бе дигностициран с рядък вид тумор на гръбначния стълб.

Лечението в България не може да даде добри прогнози, но клиника в Истанбул отново връща надеждата на Марти и семейството му.

За съжаление сумата, която е необходима, за да продължи лечението на Марти е непосилна за семейството му, затова отново се обръщат към всички с молба за помощ.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Публикуваме апела на майката на Марти без редакторска намеса: 

Благотворителната кампания "Заедно за Марти" набира средства за лечение на тийнейджър с онкологично заболяване в чужбина!

В края на месец ноември 2021г. синът ми, 17-годишния Марти от гр. Разград, активен спортист бе дигностициран с рядък вид тумор на гръбначния стълб - параспинален ПНЕТ /разновидност на Сарком на Юинг/. Диагнозата беше поставена през м. декември 2021г., след извършена неврохирургична операция по спешност в УМБАЛ "Св. Марина" гр. Варна, поради парализиране на детето от кръста надолу. Впоследствие започва химиотерапия в същото здравно заведение и бяха проведени пет броя курса.

За съжаление, в средата на месец април 2022г. се установи, че туморът не се е повлиял от лечението, бяха се появили вече и метастази и ни бе предложено да се продължи с химиотерапия без ясна прогноза. Липсата на качествено и адекватно лечение, ни накара да потърсим алтернативен вариант в чужбина. Клиника в Истанбул реагира много бързо, като ни предложи комплексна методика на лечение и даде надежда, че детето може да се спаси.

На 21.04.2022г., Марти започна лечението си благодарение на хилядите добри хора, които се отзоваха на призива ни за помощ. Проведени бяха шест броя венозна химиотерапия, четири основни курса лъчетерапия, в момента се провежда лечение с два вида таблетки химиотерапия, единични вливки химия, постоянно му се вливат тромбоцити и други основни съставки на кръвта. Заради всичко това се налага да пребиваваме в Истанбул, тъй като за жалост в България няма как да се стабилизира състоянието му, когато това се налага, а то се налага, тъй като Марти е много изтощен от продължителната битка с коварната болест.

Обнадеждаващо е, че той е на крачка от успеха, тъй като в резултат на индивидуалния подход на лекуващия екип, основния тумор е неактивен и в момента се лекуват единични останали метастази в белия дроб. За да бъде постигнат този резултат съм благодарна изцяло на дарители - частни лица и търговски дружества, които въпреки трудните за всички времена дариха средства за да бъде спасен един млад живот.

За да може да завърши успешно започнатото лечение, както и да продължи наблюдението, контролните изследвания и оралната химиотерапия са необходими средства, непосилни за мен, като родител, който сам се грижи за детето си и само двадесет дни, преди да го диагностицират и оперират, аз също претърпях онкологична операция в столична клиника с диагноза тумор на бъбрека.

Аз, като майка на Марти, призовавам за подкрепа, за да мога да спася детето си.
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА в лева ТИТУЛЯР МАРТИН МИХАЙЛОВ ХРИСТОВ
IBAN: BG44 CECB 9790 10J1 4490 00
BIC: CECBBGSF
ЦКБ АД клон Разград


СМЕТКА НА МАЙКАТА в лева ДЕСИСЛАВА ИВАНОВА МИХНЕВА
IBAN:BG17 CECB 9790 10E9 2799 00
BIC:CECBBGSF
ЦКБ АД клон Разград
PayPal- [desislavamihneva8@gmail.com]
Revolut – Revtag: dmihneva
Tel: 0898575806
С уважение и благодарност Десислава Иванова Михнева

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Март 2023 15:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net