ВИДЕО: Близо 180 преброители и контрольори са ангажирани с преброяването в община Разград

By 07 Септември 2021 Прочетена 984 пъти 0

Близо 180 са преброителите и контрольорите, които участват в пребровяването на населението и жилищния фонд в община Разград.

Всички анкетьори са преминали необходимото обучение. Те могат да се обръщат към общинската преброителна комисия ако възникнат въпроси по време на кампанията.

Преброителите и контрольори са получили обучителни материали и инструкции за попълване на преброителните карти и списъци. Знае се и в какъв срок и къде да предадат попълнените документи. Служебната карта им дава право да влизат в жилищата, но от НСИ препоръчват с оглед епидемичната обстановка анкетирането да се извършва на открито пространство.


Общо 70 са въпросите, като 33 от тях са за всеки от членовете на домакинството, а останалите касаят жилището и сградата, в която живеят. Новото в 18-тото национално преброяване са геореферираните данни за адресите.

От Областната управа на Разград отправиха апел и призоваха хората да участват електронно в преброяването на населението и жилищния фонд. В епидемична ситуация онлайн регистрацията е безопасна, както за гражданите, така и за преброителите. Електронното преброяване е максимално опростено и отнема не повече от 20 минути. С една регистрация ще може да се преброи цялото домакинство. Системата дава възможност това да бъде направено от разстояние и за възрастни роднини.

Преброителната карта съдържа въпроси както за сградите и жилищата, материалната осигуреност на домакинствата, така и за образованието, семейното положение, здравословното състояние, етническата принадлежност, майчиния език и вероизповеданието на гражданите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Септември 2021 16:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net