Близо 47 000 души ще имат право на глас на предстоящите избори в община Разград

Приключва подготовката за изборите в община Разград. В избирателните списъци за предстоящите местни избори са включени близо 47 000 избиратели, от които 32 хиляди в Разград и 15 000 в останалите населени места от общината.

До изтичане на крайния срок са подадени 518 заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес, като само 79 от тях са в Разград. В 5 от случаите молбите не са удовлетворени, тъй като заявителите не отговарят на изискванията за уседналост.

В списъка за гласуване за националния референдум в община Разград са включени над 54 000 избиратели, в т.ч. 35 300 в Разград и близо 19 хиляди в останалите населени места от общината. Подадени са 454 заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. 4 заявления не са удовлетворени, тъй като заявителите нямат настоящ адрес в населените места, където са заявили, че желаят да гласуват. Община Разград е създала организация за транспортиране в деня на изборите на гласоподаватели с увредено зрение или със затруднения в придвижването.

Право да гласуват за първи път в местните избори са придобили 641 младежи, които са навършили или предстои да навършат 18 години до 25 октомври.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net