ВИДЕО: Черен ден по пътя Русе - Разград: Двама загинаха при две тежки катастрофи

By 03 Октомври 2022 Прочетена 5771 пъти 0

Двама души загинаха при тежки инциденти на пътя Русе - Разград днес.

В един от случаите катастрофата е предизвикана от дрогиран шофьор на камион, който избягва от местопроизшествието. След оперативно-издирвателни действия, превозното средство е установено на околовръстния път на Търговище, а водачът е задържан. 

При първия инцидент около 04:00 часа тази сутрин край село Осенец е загинал 73-годишен мъж. По информция от Областната дирекция на МВР в Разград празна цистерна е напуснала пътното платно и се блъснала последователно в три стълба от електропреносната мрежа.

По първоначални данни 61-годишният водач е заспал на волана. При произшествието на място е загинал возещият се втори шофьор на цистерната.

По случая е образувано досъдебно производство.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


По-късно през деня край Цар Калоян е загинал 56-годишен мъж, след друга тежка катастрофа. Тя е била предизвикана от дрогиран шофьор.

42-годишният водач ударил със задната част на управлявания от него камион насрещно движещия се автомобил и продължил без да спре.

Шофьорът на леката кола починал на път за болницата, а 55-годишният му спътник е настанен за наблюдение. След предприето издирване, камионът е установен на околовръстния път на Търговище, а водачът е задържан.

Пробата му за употреба на наркотични вещества се оказала положителна. След справка станало ясно, че мъжът имал 13 криминалистически регистрации за кражби, притежание на незаконно оръжие и шофиране след употреба на дрога.

Следствените действия по случая продължават.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 03 Октомври 2022 17:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net