Децата от ОУ "Никола Икономов" в Разград вече ще се возят на нов училищен автобус

By 08 Януари 2020 Прочетена 1744 пъти 0

Нов училищен автобус получи Община Разград.

Той е предоставен от Министерството на образованието за нуждите на Основно училище "Никола Икономов". Кметът на Разград Денчо Бояджиев вече връчи на директора на училището Виктория Георгиева ключовете на новото возило и след ваканцията автобусът влезе в експлоатация.

В "Никола Икономов", освен от Разград, учат деца и от селата Гецово, Дряновец, Осенец, Топчии и Липник. Досега те се транспортираха с три автобуса, единият обаче е 12-годишен и амортизиран. Тъй като често аварира, ще бъде бракуван и вместо него вече е на линия новият автобус с 32+1 места.


Междувременно ръководството на Община Разград вече обсъжда възможността всички училищни автобуси, които се използват от учебните заведения, да бъдат в общ гараж, а не на открито в училищните дворове. Освен, че няма да бъдат изложени на атмосферните условия, ще се улесни и техническото им обслужване.

Като цяло за област Разград през тази година са отпуснати 3 нови автобуса за обновяване автопарка на училищата, като другите два са за нуждите на Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски" в Лозница и основно училище "Васил Априлов" в Исперих.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Януари 2020 16:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net