ДКЦ - Разград е с положителен финансов резултат /ВИДЕО/

By 12 Май 2020 Прочетена 1667 пъти 0

Представят за одобряване годишния отчет на ДКЦ – 1 в Разград за дейността му през 2019 на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Дружеството е със 100% общинско участие.

Финансовият резултат от дейността му е положителен, като е реализирана брутна печалба от над 33 000 лв. Основен фактор за това са реализираните високи приходи от основната медицинска дейност и от допълнителните приходи от наеми. След преобразуване на получения положителен финансов резултат, съгласно измененията на Закона за корпоративното подоходно облагане, е формирана данъчна печалба в размер на над 23 000 лв.


Дружеството е предприело мерки за подобряване на финансовите резултати на клиничната лаборатория. Назначен е нов лекар с виждания за нейното развитие. Подменени са основни апарати-хематологични и биохимични анализатори, които до голяма степен осмислят дейността на лабораторията. Изпробван е нов глюкоанализатор, който съгласно бизнес-плана на дружеството ще бъде закупен през тази година. С него ще се подобри качеството на работа в клиничната лаборатория.

Кабинетът по образна диагностика е задължителен елемент от структурата на дружеството. Той генерира най-голям дял от близо 26% от приходите на центъра от медицинска дейност. В ДКЦ - 1 се намира единственият мамограф в Разградска област, което също допринася за положителния резултат. От отчета става ясно, че през 2019 година рязко са снижени разходите за медикаменти и консумативи.

Дружеството продължава да осъществява и гъвкава политика с цел привличане на нови специалисти на работа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Май 2020 17:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net